v
hisa-sivka-cenik-nesting-resort-vodole-glamping-soncni-raj-1
NESTING RESORT

Na našem posestvu smo za vas ustvarili gnezda, prvobitna, prečudovita, naravna, svobodna in taka, po človeški podobi.

Noči, ki jih boste preživeli pri nas bodo pristen povratek k naravi. Zvezdnato nebo, dišave okoliškega gozda, zvoki nočnih in dnevnih prebivalcev, nešteti okusi in še mnogo vsega. Prepričajte se sami!

Ste že kdaj spali v gnezdu? Kaj sploh pomeni gnezdenje? Kako lahko gnezdite? S kom lahko gnezdite? In predvsem zakaj gnezditi? Na vsa ta vprašanja lahko dobite odgovore pri nas, v naših novih »gnezdih«. Obiščite Nesting Resort!

POSESTVO SONČNI RAJ

Sprehod med nasadi visokodebelnih starih slovenskih sort sadnega drevja, spoznavanje zelišč in ogled permakulturnega vrta so le del zgodbe Posestva Sončni raj na katerem ležita Nesting Resort in Fontana vin Vodole. Vse otroke, mladostnike in tiste mlade po duši pa vabimo, da poskusite adrenalinsko atrakcijo zipline »Čebelji let«, ki bo v vas vsekakor pustila pečat izjemnega doživetja v naravi, ko boste poleteli nad travniki, potoki in med krošnjami dreves pristali v gozdu ter se po drugi jeklenici skoraj 30 metrov nad tlemi vrnili na izhodiščno točko. Pridite in se prepričajte sami, vredno poskusiti!

- PETRA & BOGDAN -

Prvi na svetu – Food and wine flying bar dostava hrane po zraku, samo za vas. Verjamemo, da lahko z naborom okusnih vin in lokalnih kulinaričnih specialitet zadovoljimo še tako zahtevne goste.

KULINARIČNO DOŽIVETJE

Ob odkrivanju neokrnjene narave pa pri nas ne boste ostali ne lačni, ne žejni, saj smo na posestvu pripravili pravo kulinarično doživetje!

Ob odličnih vinih, sprehodu v naravi vam ponujamo tudi izjemne kulinarične dobrote, ki jih pripravljamo v sodelovanju s skoraj »domačo« mesarijo Kmetijsko zadrugo Rače, ki slovi po pripravi mesnin na domač tradicionalen način, vso meso pa je izključno slovenske, torej, domače reje. Seveda pa ne manjka tako ponudba za vegetarijance, kot tudi za vegane.

Ob vsem tem pa seveda ne smemo pozabiti na zeliščne brezalkoholne napitke, ki jih proizvajamo na domačem posestvu. Izbrana ekološko pridelana zelišča predelamo v okusne pijače, ki jih tako mladi, kot tudi starejši naravnost obožujejo. Prepričajte se sami, obiščite nas!

Vinska fontana Vodole - krača in belo vino – posestvo Sončni raj.
Vinska fontana Vodole – ponudba mesnin. Posestvo Sončni raj.

Ker k dobri pijači sodi tudi dobra hrana, obsega naša ponudb od vikendih ali ob predhodnem naročilu kuhane prekajene krače ter suhomesnate, vegetarijanske in veganske plošče. Med tednom pa smo za vas pripravili priročne prigrizke, ki so v hipu pripravljeni za uporabo in si jih sami izberete iz hladilnika v naši prodajalni. 

Med njimi boste našli suhomesnate izdelke, grisine, okusne ocvirke, sire in različne namaze. Vse mesnine prihajajo iz lokalnega okolja, torej prisegamo na domačo pridelavo.

Mesnine Kmetijske zadruge Rače že leta predstavljajo pojem kakovosti mesnih izdelkov. V sodelovanju z njimi smo razvili tudi okusno 100% govejo suho salamo s konopljinimi semeni ter mini suhe klobasice z dodatkom rdečega vina.

FONTANA VIN VODOLE

S specifičnim degustacijskim kozarcem, ki je opremljen s programiranim čipom, lahko degustirate 6 vzorcev vin, ki jih izberete med osmimi različnimi sodi (od prvega točenja do zadnjega šestega vzroca lahko minejo 4 ure). Na voljo so vam bela suha, polsuha in posladka vina, rose in dva suha rdeča vzorca. Potrebujete le nekaj igrivosti in kreativnosti, da si pričarate svojega najljubšega favorita.

V kolikor ga ne najdete, pa vam ponuja vinska karta buteljčna vina vrhunskih vin od edinstvene penine, ki se v svojem procesu ni srečala s svetlobo Untuched by light, do pet nat penečih vin, izbranih belih, oranžnih in rdečih vin, med katerimi jih je veliko pridelanih na ekološki način.

Fontana vin Vodole – dogodki. Ponudba mesnin in buteljčnih vin.
Fontana vin Vodole – vinska cesta Vodole
Čudovite Vodole

Čudovite Vodole. Neokrnjena narava le streljaj stran od Maribora. Sprehod med nasadi visokodebelnih starih slovenskih sort sadnega drevja, spoznavanje različnih zelišč in ogled permakulturnega vrta so le del zgodbe posestva SONČNI RAJ, na katerem leži Nesting Resort.

Tukaj kmetje s svojim občutkom za prostor in okolje neprestano iščejo stičišča med sodobnim vinogradništvom in naravo, ki jo vsak dan bolj potrebujemo za naše preživetje.

Na težki prsti sestavljajo simbiozo vinogradov, žitnih polj, cvetočih travnikov in nasadov zelišč. Le v takšnem sožitju rastlin in živali se lahko pokaže slovensko podeželje v najlepši luči. Obiščite nas in se prepičajte sami!

PREKRASNI MARIBOR

V osrednjem delu starega mestnega jedra na Lentu, pred Hišo Stare trte še danes domuje najstarejša trta na svetu. Stara trta je bila posajena ob koncu srednjega veka, ko so Maribor oblegali Turki.

Preživela je kljub srditim bojem med napadalci in branilci mesta, saj je bila današnja Hiša Stare trte nekoč del mestnega obzidja. Trdoživki niso do živega prišli niti požari, ki so bili zaradi lesenih ostrešij in slamnatih streh v poznem srednjem veku precej pogosti, niti trtna uš, ki je pomorila večino ostalih trt, prav tako je tej vzdržljivi rastlini uspelo preživeti bombardiranje mesta. S starostjo več kot 400 let je bila vpisana v Guinnessovo knjigo rekordov.

Fontana vin Vodole vinoteka – stara vinska trta Maribor
Fontana vin Vodole – stara vinska trta Maribor